menu
Word Lid
Ex-gemeenteraadslid Frieda De Naeyer overleden

Op donderdag 20 oktober 2022 is Frieda De Naeyer, op 69-jarige leeftijd, na een slepende ziekte overleden in Coda Hospice. Frieda werd in 2012 als lijsttrekker van de Vlaams Belang afdeling Kapellen verkozen in de Kapelse gemeenteraad.

Afdelingsvoorzitter Chris Marynissen: “We leerden elkaar kennen in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Frieda raakte verkozen en zetelde als enige mandataris voor Vlaams Belang in de Kapelse gemeenteraad. Het was een geen goede uitslag voor onze partij, maar als politieke neofieten zorgden we er toch voor om Vlaams Belang opnieuw op de Kapelse politiek kaart te zetten.”

“We reden naar alle uithoeken van Vlaanderen om te netwerken en te tonen dat er wel degelijk nog een afdelingswerking in Kapellen was. We hadden maar een half woord nodig om elkaar te begrijpen. Omdat we beiden sterke karakters zijn, vielen af en toe wel eens harde woorden, maar het respect voor elkaar is altijd groot gebleven.”

In 2015 moest ze haar zitje in de gemeenteraad opgeven omwille van haar wankele gezondheid. Het was het begin van een medische calvarietocht die zeven jaar zou duren. “Ze verscheen steeds minder in het openbare leven maar volgde via haar pc nog wel het reilen en zeilen van de partij”, volgens Chris Marynissen.

Vlaams Belang Kapellen dankt Frieda De Naeyer voor haar enorme inzet voor de partij en de afdeling en voor de ongelofelijke bron van informatie om de afdeling Kapellen mee terug op de politieke kaart te hebben gezet. We zullen haar missen als medebestuurder, als strijder voor de Vlaamse zaak en Vlaams Belang, maar vooral als een goede vriendin met een warm hart. 

Bijlagen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF