menu
Word Lid
Schaatsen in Kapellen. Na corona worden de hoge energieprijzen de volgende spelbreker.
Uit de gemeenteraad van 19/09/2022 :

In de aanloop naar Kerstmis worden er in veel steden en gemeenten ijspistes aangelegd. Die tijdelijke schaatsbanen zijn misschien wel leuk, maar zeker niet altijd milieuvriendelijk en met de huidige energieprijzen eigenlijk gewoon niet te verantwoorden.
Onze fractie wilde dan ook weten of er ook dit jaar een editie van Kapalpen zou worden georganiseerd en - indien ja - voor welk type van ijspiste men zou kiezen, een traditionele of een synthetische.
Indien niet, waren we benieuwd voor welk alternatief zou worden gekozen (vb. een rolschaatsbaan zoals in onze buurgemeente Brasschaat).
Bevoegd schepen Stokmans liet weten helemaal akkoord te zijn met onze stelling dat een traditionele ijspiste in de huidige omstandigheden niet te verantwoorden is, en dat er dit jaar dan ook geen ijspiste op het Dorpsplein komt.
Met de Horeca-zaken die rond het Dorpsplein gelegen zijn zal bekeken worden op welke manier het Dorpsplein toch in Kerstsfeer kan worden gebracht. Ze herinnerde eraan dat het plein ook dit jaar het decor zal zijn van een nieuwjaarsdrink en dat ze hoopt op een passende aankleding van het plein.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF