menu
Word Lid
Vlaams Belang schenkt soep op markt in Kapellen, opbrengst gaat naar goed doel

Vlaams Belang Kapellen stond donderdag op de markt om soep uit te delen. Dat kaderde in de nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’. De vrije giften gaan integraal naar ‘Moeders voor Moeders’. Met de actie heeft de partij ook het “falend Vlaams woonbeleid” aangekaart.

Ewoud Meeusen

17-11-23, 13:35

De partij trakteerde de bezoekers van de markt op een warme tas soep. In ruil mochten zij een vrijblijvende schenking doen aan het goede doel, namelijk ‘Moeders voor Moeders’. “Steeds meer mensen bij ons hebben het moeilijk”, aldus afdelingsvoorzitter Chris Marynissen. “We willen hen graag een hart onder de riem steken met deze actie. Bovendien vergroten we zo het bewustzijn rond armoede.”

Tegelijkertijd vestigde de partij de aandacht op het “falend Vlaams woonbeleid”. “De huidige Vlaamse regering heeft een eigendom kopen voor de gewone Vlaming zo goed als onmogelijk gemaakt”, gaat Marynissen verder. “De woonbonus afschaffen, de renovatieplicht invoeren en de stijgende prijzen op de vastgoedmarkt doen de nood aan betaalbare huurwoningen fors toenemen. Maar ook binnen het sociale woonbeleid zijn er grote problemen. Meer dan 176.000 gezinnen staan op een wachtlijst voor een sociale woning. Die loopt op tot gemiddeld vier jaar. Dat is ronduit onaanvaardbaar. Ook in Kapellen zijn er wachtlijsten. Hier staan dus eveneens gezinnen in de kou.”

Strenger controleren op fraude

De partij wenst een “sterk sociaal woonbeleid dat onze mensen opnieuw een degelijke bescherming biedt.” En daarvoor heeft Vlaams Belang enkele voorstellen. “We willen onder meer werk maken van een crisisplan om snel meer sociale woningen te bouwen, automatische huurpremies toekennen, meer controleren op fraude en de toegang tot sociale woningen beperken voor vreemdelingen die hier nog geen aantal jaar wonen en werken.”

Bron : HLN 17/11/2023

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF